Kies voor kwaliteit. Te vet of taai vlees bederft uw party.
Neem gemiddeld 5 à 6 stukjes vlees per persoon.
Neem niet het aantal stukjes vlees als de groep telt. Neem een minder aantal, kies voor meer soorten (zie voorbeeld hieronder).
Neem 1 groot stokbrood voor ongeveer 5 personen.
Neem 1 bakje kruidenboter voor 2 stokbroden.
Gebruik niet te grote lepels in uw salade.
Gebruik kleine flesjes saus in plaats van grote potten.
Voorbeeld bestellen vlees voor 4 personen
Ons advies is 5 stukjes vlees per persoon, dus 20 stukjes vlees. Neem dan 7 soorten vlees en van deze 7 soorten 3 stukjes. Dit komt neer op 21 stukjes vlees. Meer keuze dus voor de aanwezige personen.
Tips voor een geslaagde barbecue
De barbecuetijd is een tijd van gezelligheid en creatief tafelen. Maar houdt de veiligheid in acht. Er gebeuren jaarlijks te veel ongelukken rondom het barbecuen door onachtzaamheid. Hier volgen enkele tips.
Laat de barbecue nooit onbeheerd achter, zeker niet met kinderen in de buurt.
Houdt een emmer zand of aluminiumfolie bij de hand om eventueel open vuur te doven.
Zet een emmer water in de buurt om eventuele verbrandingen direct af te koelen.
Een aanwezige gasfles uit de volle zon houden.
Houtskoolbarbecues aansteken met aanmaakblokjes of kartonstukken. Gebruik in geen geval spiritus.
Gooi de restkolen niet dezelfde avond in de afvalcontainer.
Pas op voor loshangende kledingstukken.
Neem uw tijd. Laat het vlees goed garen. Niet goed gegaard vlees kan darmstoornissen veroorzaken.
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.